Home > Asus A7n8x E > Asus A7N8X-E IDE Problem

Asus A7N8X-E IDE Problem

Join our site today to ask your question. How do I make it work?Hi, guys, New here. Same m/board but two Maxtor 250gb Diamondmax 10. went into disk management and it is not listed. his comment is here

I looked on nvidia, but couldn't find drivers for the ide. Then if this doesn't work do a fresh install of 98. It should detect the drive and then I think you should do a Low Level Format. The exact same configuration except for the motherboard. visit

to set the hard drive as master / slave). How do I make it work?Billy, I think you have missed one vital step. On both of these boards the result is the same, you can't install to a single SATA drive. I called Asus and they were very curt and unhelpful.

Then I think you'll find that Windows setup can find the drive. Join member Location : Forum Forum Select Forum Audio Cards Graphic Card LCD Monitors Mobile Phone Motherboard Multimedia Wireless All Topic : [Feedback and Suggestion]ASUS I want it to recognized just as two individual SATA Hard Drives configured as Primary Master(320 GB) and Slave (1 TB).Questions...1. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

Similar Threads - Asus A7N8X Deluxe Asus k55vd laptop refuses to do anything, please help WarrentyVoided, Jan 4, 2017, in forum: Hardware Replies: 0 Views: 36 WarrentyVoided Jan 4, 2017 Asus There was a similar question posed on another help site that I was involved in. How do I make it work?In the BIOS IN THE A78NX, SATA is called SCSI so set the boot order to put SCSI before any other fixed device. http://www.techrepublic.com/forums/discussions/asus-a7n8x-e-deluxe-sata-problem-no-boot/ I really need to solve this as running with just one HD sucks... #1 cgloba, Aug 13, 2005 imported_Kiwi Golden Member Joined: Jul 17, 2004 Messages: 1,375 Likes Received: 0

After doing a hard reset, got back into Windows, and after a few minutes the same thing would happen. Newsletter A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics. The screen should then change to Windows Setup with a blue background.Do you see at the bottom of the screen: "Press F6 if you need to install a third party SCSI Refer to Dalton's response for a fix for that item.Lets know how you get on.Col 0Votes Share Flag Collapse - by alexid12 ยท 11 years ago In reply to Asus A7N8X-E

then again maybe win98 is different. https://technutopia.com/forum/showthread.php?t=6923 Then I tried to just run one HD at a time, both on the Maxtor 160gb and the Seagate, each with a fresh install of Windows. Immediately after the installation is completed, install all the latest drivers for the motherboard from the pre-prepared CD or flashdrive.Then the next job, before doing anything else is to get Windows I am running Windows XP Home, AMD Athlon XP 3200 processor with 4 gigs of RAM and A 500 watt power supply.

If you enter the SATARaid Utility you are told a drive is missing and if you wait for the RAID setup screen to pass and then try to install Windows you this content Author Date Written Tools Continue Reading on Page: 1, 2, Next >> Gareth Morris Apr 24, 2003, 08:32am EDT Reply - Quote - Report Abuse Private Message - Add to Buddy Ask a question and give support. Go to nvidia and downloade the latest drivers too.

I know the drive is working okay as I can press ctrl-s/F4 prior to booting from CD and it will enter the RAID setup and shows the hdd in there. Edited by jpd9930, 22 September 2012 - 10:20 AM. the thumb(USB) drives where always attached..I did remove them and tried again before I posted. weblink Could this effect my problem?

i used the 10022 drivers. After the compatibility mode problem came up the first time, I didn't know what was happening, so I reinstalled Windows 98SE. I needed to build a new system (old sys dead, fried both HDD's and the board when the power supply went nuts) so I purchased what the British PC mag's said

Yes I believe this is correct...

Short URL to this thread: https://techguy.org/417150 Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Google Your name or email address: Do you already have an account? I have disabled about everything I can in MSCONFIG and it still happens. When the IDE is removed, the system will go through the boot devices and fail to boot. You should see a new screen during POST that talks about your Sil RAID setup.

Is there any jumper settings.3. I really do appreciate it. Back to top Page 1 of 2 1 2 Next Back to Internal Hardware 3 user(s) are reading this topic 0 members, 3 guests, 0 anonymous users Reply to quoted postsClear http://quodsoftware.com/asus-a7n8x-e/asus-a7n8x-e-replacesment-boot-up-problem.html Spec Asus A7n8x delux XP3000 1gig Corsair twinx 3200 RAM 9800 pro Graphics card 1 x 36gig WD Raptor 3 x 120gig WD Caviar (2 set as master and slave on

More >> You Are Here: / Forums / Motherboards / ASUS A7N8X + single SATA HDD as boot dev'. How do I make it work?Hi Dylan, I'm glad you found the solution - its so fustrating when you cant get a new toy to work The SATA is on the ASUS A7N8X-E Deluxe SATA issue Started by jpd9930 , Sep 10 2012 10:54 AM Page 1 of 2 1 2 Next Please log in to reply 17 replies to this topic Also running XP on it.My machine (motherboard?) has a number of quirks (problems?) that I live with and patiently work around to keep it in use.Firstly, the standard BIOS (even fully

I have a 120G SATA HD hanging around, unemployed. Why? I assume at this point they had the drivers already loaded. Macboatmaster replied Jan 19, 2017 at 12:57 PM Squirrels are more dangerous...

All Rights Reserved. Just wanted to put in my 2 cents. Once I reconnect a PATA drive with OS I am fine again to boot (unless both SATA headers are in use) Hope that makes some type of sense. Click here to join today!

PJ pllobell, Nov 15, 2005 #1 Sponsor Rukee Banned Joined: Nov 15, 2005 Messages: 961 Do you see it search for SATA devices durring the posting screens?? If so, windows places the files it needs to boot on the root of the boot drive. I have both an ASUS A78X2.0 Deluxe and a Epox EP-8RDA3+. I can get to the prompt indicating no previous version of windows is found rather than no drive found.

Windows installed no problem on the Seagate, got into Windows, and bam same problem. SATA Raid 1 and SATA Raid 2. his specs: A7N8X-E AMD XP-M 2500+ Maxtor 80 giga Older Maxtor 80 giga 1 gigabyte mushkin ram anyway, his would also cause problems.